Sport

Warholm om å kjempe om OL-gull foran tilskuere: – Kommer til å bli fantastisk

Karsten Warholm tok sitt hittil eneste OL-gull med superløp og rekordtid i Tokyo, men én ting manglet. Nå ser nordmannen fram til et mulig gull foran tilskuere.

Karsten Warholm jubler for OL-gullet. Foto: Heiko Junge / NTB
Karsten Warholm kunne knapt tro det da han løp inn til OL-gull og smadret verdensrekorden i Tokyo i 2021.
Publisert Sist oppdatert

Med verdensrekord på tiden 45.94, kunne Warholm sjokkert ta seg til hodet, før han rev i stykker drakten sin i glede etter gullet i Tokyo. Alt nordmannen kunne drømt om var på plass, bortsett fra tilskuere på tribunen.

Nå ser han fram til et fullstappet stadion når OL-finalen på 400 meter hekk går av stabelen 9. august i Paris.

– Det kommer til å bli fantastisk, det er på tide, sier Warholm til AFP.

Siden de koronautsatte lekene i Tokyo har konkurransen spisset seg skikkelig til. Alison dos Santos og Rai Benjamin løper raskere enn noen andre har gjort på 400 meter hekk, bortsett fra Warholm.

Begge har dog klart å slå Warholm i stevner før OL. Dos Santos kom foran Warholm på Bislett Games i slutten av mai, mens Benjamin tuktet nordmannen i Monaco tidligere i juli.

Likevel har Warholm troen på ny seier og nytt OL-gull i Paris, der nordmannen kanskje blir å se i gledesrus med avrevet trøye igjen.

– Jeg har bare brukt glidelås så langt. Trøyerivingen får vente til Paris-OL, sier Warholm.

Utrolig utvikling

I de koronautsatte lekene i Tokyo i 2021 smadret nordmannen sin egen verdensrekord. Den forrige verdensrekorden hadde han satt en måned før gulløpet i Tokyo. Da slo han Kevin Youngs rekord, som hadde stått i nesten 30 år.

Nå, drøyt to uker før finalen på 400 meter hekk settes i gang i OL i Paris, er Youngs gamle rekord på 46.78, tidenes 18. beste tid.

For sammen med rivalene Benjamin og dos Santos har Warholm hevet nivået og populariteten på øvelsen betraktelig. Benjamin har løpt inn til seks tider som er bedre Kevin Youngs rekord fra Barcelona-OL, mens Dos Santos har tre ganger løpt raskere enn Youngs bestenotering.

Warholm har nå notert bedre tid enn Young hele åtte ganger, men utenom rekordløpet på den raske banen i Tokyo har både Benjamin og dos Santos løpt inn til sterkere bestenoteringer enn nordmannen.

– Jeg føler meg rask, men de andre gutta løper raskt også, sier Warholm.

Les også: Tolv olympiske gullhåp - tolv rette? (+)

Ingen turisme

Det er ikke bare fullsatte tribuner som blir nytt siden sist OL for Warholm. Koronarestriksjoner gjorde at nordmannen og alle andre OL-utøvere måtte holde seg i OL-boblen i Tokyo i 2021.

I Paris vil det være langt mer åpent for å vandre rundt og oppleve en av verdens største turistbyer.

Men nordmannen har ingen planer om å dra til Eiffeltårnet eller å se triumfbuen. Warholm kommer til Paris med ett mål for øye.

– Jeg er der for å gjøre en ting. Jeg kommer til å ha flust av tid til å se ting senere i livet mitt. Akkurat nå er det bare «Jeg er på jobb, jeg har kun ett formål.»

Les også: Fullt program OL i Paris, dag for dag, time for time

Powered by Labrador CMS