Sport

Mer istid med ny traktor

DRAMMEN: Rekkevidden er stor når Sparebanken Øst sprøyter cash inn i idretten. IFO-barna jubler for ny traktor til Konneruds skøyteis.

37 lag og foreninger får i dag en gledelig sjekk fra Sparebanken Øst, som deler ut totalt 5 millioner av fjorårets overskudd.

En av de heldige klubbene er Konnerud Idrettslag, som får 250.000 kroner til innkjøp av ny traktor til vedlikehold og vanning av skøyteisen til bandygruppa, og 150.000 til å utbedre terrengsykkel-løypa i Konnerudmarka.

- Vi er veldig takknemlige. Uten tilskudd fra fond som dette ville vi ikke fått til så mye som vi gjør, sier Trond Pape som sitter i styret i Konnerud ILs bandygruppe. Sammen med Ole André Garnvik i sykkelgruppa gleder han seg til å tilby Konneruds kommende idrettskull enda bedre muligheter for aktivitet og fysisk utfoldelse.

Stor rekruttering

Ut av Konnerudhallen strømmer nærmere 90 barn, som kommer hit etter skolen for å leke, konkurrere og teste ut idrettsgrener i Konnerud ILs idrettsfritidsordning (IFO). Pengene kommer også dem til gode, det er nemlig KIL som vanner og vedlikeholder isen på både Konnerud og Hallermoen skoler. Mange av IFO-barna deltar allerede i flere av klubbens tilbud, og kanskje ser vi framtidige bandy- og sykkelstjerner klatre ivrig opp på traktoren som nå får avløsning.

Etter frisk satsing på åttitallet lå bandyen lenge med brukket rygg på Konnerud. Men fra Pape startet har gruppa økt fra rundt 40 til dagens 110, og KIL er klart størst i Buskerud på bandy. Også sykkelgruppa vokser år for år.

- Jeg tror mange flytter hit på grunn av idrettsmiljøet, men også fordi Konnerud ligger tett inntil marka. Samtidig som det er kort vei til bymiljøet, er det et fint sted å bo om du er aktiv, sier Karianne Hajum, daglig leder i Konnerud Idrettslag

Kriseavdeling

- Vi søker på det som er av midler, både bankene og Lyches legat er kjærkomne tilskudd. Alle vet at idrettslag trenger penger, både til utbedring av anlegg og aktivitet. Det aller meste går ellers på dugnad, sier Hajum. I tillegg til å være fulltidsansatt i KIL på sjuende året, trener hun lagene til begge døtrene på 10 og 12 år i håndball.

- Jeg har alltid spilt håndball selv, men ikke på Konnerud. Da vi flyttet hit ble det jobb også, sier hun. Også Pape og Garnvik har kommet inn via egne barns interesser.

- Ja, det er jo inngangsbilletten, sier Pape.

- Men det er først nå da jeg har kommet over i «kriseavdelingen» at jeg er blitt så ivrig på sykling, ler Garnvik og sikter til at han har passert 40. Før har fotball stått i fokus, men nå har han to ivrige små syklister hjemme.

Lengre sesong

Blant utfordringene KIL tar fatt på framover, er å forlenge det mange allerede mener er en lang vintersesong på Konnerud.

- Bandygruppa fortsetter å jobbe for å få kunstisbane, vi har fremdeles et håp om å få det opp og gå nå i vinter, ellers blir det neste år, sier Hajum.

- Naturis er jo som bingo, og i vinter måtte vi legge is tre ganger for å få gjennomført bandyskolen, sier Pape.

Skigruppa jobber med å få nye snøkanoner, en type som vil gjøre det mulig å starte med snø enda tidligere. I tillegg gjør stor treningsiver at håndballgruppa har behov for en spilleflate til. Kapasiteten i hallen er sprengt, og andre enn håndballspillerne har små sjanser for å få trenertid.

- Det er moro å jobbe med noe man brenner for, men mye av tida går med til økonomi. Det ligger ganske mye arbeid bak når man møter på trening, sier Hajum.

katrine.strom@dagsavisen.no

Powered by Labrador CMS