Nyheter
«Vil du møte en alminnelig muslim fra Fredrikstad?»
Det har du muligheten til onsdag 9. oktober. Da holder Tariq Alsagoff foredrag om hvordan det er å være innvandrer i Fredrikstad, skriver Linda Gjemsø.

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.
Linda Gjemsø
daglig leder i Kråkerøy menighet
Foredraget «Møte med en alminnelig muslim i Fredrikstad» holdes på Kråkerøy menighetssenter, i forbindelse med bispevisitasen på Kråkerøy 8. til 10. oktober. Alsagoff ønsker å gi et innblikk i hvordan det er å være innvandrer i byen vår og belyse ulike spørsmål rundt integrering og inkludering. Biskop Atle Sommerfeldt deltar naturlig nok også.
Tariq Alsagoff er styreleder i moskéen Masjid Darussalam i Fredrikstad. I tillegg er han daglig leder i Dialogforum Østfold. Dialogarbeidet startet i Sarpsborg allerede i 2012 som samtaler mellom den norske kirke og det muslimske samfunn. Dette utviklet seg, og i 2015 ble Dialogforum Østfold stiftet.
De som stod bak etableringen var blant annet Borg Bispedømmeråd, Kirkens Bymisjon i Østfold, Sarpsborg kirkelige fellesråd og Metodistkirken i Sarpsborg, og representanter både fra bosniske/kurdiske/albanske, somaliske og muslimske samfunn. Dialogforumet har nå tilslutning fra 29 kirkesamfunn i fylket og arbeidet sprer seg stadig.
Les også: Håpets katedral får muslimsk drahjelp
Det har vært arrangert mangfoldsdager, skoledager med vekt på integrering og mangfold, turer, leir for ungdom, kvinnegruppe, åpne politikermøter og åpne dialogdager med mulighet for å besøke både moskéer og kirker. Arbeidet er i stadig utvikling. I Fredrikstad har vi hatt en arbeidsgruppe i snart tre år, som arbeider med dialog mellom ulike kirkesamfunn i Fredrikstad. Her er også et skoleprosjekt for ungdomsskoletrinnet på trappene.
Jorunn Askerød, tidligere leder i Dialogforum, har nå ansvaret for dette skoleprosjektet. På møtet vil hun informere om Dialogforum Østfold. Dialogarbeidet er basert på verdier som felleskap, toleranse og respekt for hverandre. Vi må lære hverandre å kjenne for å kunne etablere vennskap og god dialog mellom alle grupper. Det er viktig å bygge ned fordommer som ofte dukker opp ved mangel på kunnskap og informasjon. Det er Kråkerøy Mixed Y´s Men Club, i samarbeid med Kråkerøy menighet, som inviterer til foredraget.
Kronikk: Håp i plastens tid!