Nyheter

Verdensbanken: Matsystemet må endres

Hvor store klimagassutslipp skal du ha til middag i dag?

Kjøtt, poteter, grønnsaker og alt annet som havner på middagsbordet, er forbundet med utslipp av klimagasser på mange ulike vis.
Kjøtt, poteter, grønnsaker og alt annet som havner på middagsbordet, er forbundet med utslipp av klimagasser på mange ulike vis.
Publisert Sist oppdatert

For både produksjonen av mat, bearbeidingen av den, transporten til lager og dagligvarebutikker, salget av mat til oss forbrukere og håndteringen av matavfallet, fører til utslipp av klimagasser.

Kort sagt – dagens matsystem er en klimaversting.

Matsystemet står for nesten en tredel av de globale utslippene i året, og hvis det ikke gjøres noe seriøst med dette, vil det bare bli verre.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS