Oslo

Tungt å få frivillige på festival: Øya mangler fortsatt 100

– Det virker som om man har mista et par årskull av tenåringer, sier Jonas Prangerød i Øyafestivalen.

FESTIVAL: Også enkelte festivaler tilbyr overnatting og mat i bytte mot arbeidskraft. Her fra Øyafestivalen, som belønner frivillige med mat og festivalpass. Foto: Terje Pedersen / NTB
Øyafestivalen skal ha 2500 frivillige til oppgaver som ølsalg, møbelutsetting, transport, og trivsel. Her fra 2019.
Publisert Sist oppdatert

Neste uke braker Øyafestivalen løs i Tøyenparken, for første gang siden før korona. Girl in Red, Nick Cave, Aurora, Arif og Gorillaz er blant dem som skal få hovedstadens jublende masser til å hoppe opp og ned eller sukke melankolsk eller hva det nå måtte være.

Men om stjernene er mange, er fotfolket enda fler. Og det er ikke like enkelt å få tak i nettopp fotfolket til årets festivalsommer. Mange festivaler sliter med å få inn nok frivillige, skreiv Aftenposten allerede i juni.

Og denne uka har Øyafestivalen annonsert hardt for å få de siste frivillige på plass.

Kan melde seg helt til søndag

– Ja, som hos de fleste andre, litt treigere har det gått, sier Jonas Prangerød, som er pressetalsmann for Øyafestivalen til Dagsavisen.

Han sier det har krevd litt mer innsats å få inn folk til de ubetalte jobbene.

– Det virker som om man har mista et par årskull av tenåringer, som ikke har rulla inn i at dette er noe man kanskje gjør når man studerer, sier han.

Øyafestivalen nærmer seg mål, men trenger fortsatt rundt 100 folk til å være publikumsvertskap, forteller Prangerød. Dermed vil det være mulig å melde seg helt fram til søndag. Da er det bare to dager igjen til festivalen braker i gang.

– Vi er så å si i mål, sier han.

Øyafestivalen skal ha rundt 2500 frivillige, og det er omtrent som tidligere år.

Presseansvarlig for Øyafestivalen, Jonas Prangerød er fornøyd med hvordan publikum oppfører seg.
Presseansvarlig for Øyafestivalen, Jonas Prangerød, her fra en tidligere Øyafestival.

Rekrutterer frivillige

– Dere har ikke vurdert å bare betale folk penger for jobben, da?

– Vi er veldig glade i den modellen vi har, med et frivilligopplegg hvor man kan introdusere mange hundre unge mennesker hvert år, til det første steget inn i musikkarrangementsbransjen. Vi har alltid brukt de frivillige som rekruttering for de betalte jobbene våre, sier han.

– Ok, har du en oppmuntrende verveuttalelse for å få inn i de siste?

– Det er utrolig gøy å oppleve Øya både som publikummer og i kulissene. Å være frivillig på festival gir gode opplevelser, nye erfaringer og varige vennskap.

De frivillige som jobber under Øya jobber to dager, og får være publikummere helt uten å jobbe i to dager som belønning.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Powered by Labrador CMS