Byløvene

Stum av østers

Den første som spiste en østers, var en modig mann, sa forfatteren Jonathan Swift. Det kreves åpenbart mot for å åpne en østersbar i Oslo også.

Østersbaren EFF EFF gjør det lett å bli stum.
Publisert Sist oppdatert

Hvorvidt Jonathan Swift hadde dårlig erfaring med østersspising, vet vi ingenting om, men det vi vet er at mange nordmenn har det samme skeptiske forholdet til østers om forfatteren av «Gullivers reiser» kanskje hadde. Det er synd, for østers er en delikatesse helt utenom det vanlige, og slett ikke så eksklusiv og snobbete som mange vil ha det til. Tvert imot. Du kan plukke dem i fjæra, også langs hele Oslofjorden, eller du kan bestille dem på restauranter. Og en av de sikreste måtene å bli stum som en østers på, er nettopp å få dem servert på førsteklasses vis. Når etasjefatet kommer på bordet, med østers i ulike varianter og fra ulike farvann, er det som om alt annet stopper opp. Skjønt stum, det er en utfordring å slurpe i seg østers uten å uttrykke hvor godt det faktisk kan være. Og Oslos beste østers – i hvert fall hva gjelder dedikasjon, utvalg og servering – får du på østers- og vinbaren EFF EFF.

En egen østersbar – som i andre storbyer

På hvor sa du? Selv om stedet har eksistert en stund nå, er det slett ikke alle som har fått med seg at Oslo endelig har fått en egen østersbar. En slik som du finner mange av i Paris og London, og som selv varehuset KaDeWe i Berlin kan skilte med. I Oslo finnes det rikelig med restauranter og brasserier som serverer østers som appetittvekker med følge av bobler eller som forrett i et større måltid. Men en østersbar, der østersen dominerer menyen, har ikke Oslos uteliv vært bortskjemt med, og det til tross for at få land har så god råvaretilførsel fra havet som Norge.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS