Nyheter

Renaa åpner spisested på flyplassen

Med mesterkokkene Sven Erik Renaa og Geir Skeie i spissen lanserer Stavanger lufthavn sin nye satsing på mat.

Slik ser Sven Erik Renaa for seg sitt nye konsept på Stavanger lufthavn, Sola. Illustrasjon: Avinor/Romlaboratoriet
Publisert Sist oppdatert

Stavanger lufthavn, Sola, lanserer et sett med regningslinjer for maten som skal serveres på flyplassen. Som en del av Solaløftet, den langsiktige planen for utvikling av flyplassen, vil nå de over 4 millioner passasjerene som årlig reiser via lufthavnen merke konsekvensene av dette, heter det i en pressemelding fra lufthavnen.

– Nå lanserer vi «Det spiselige Solaløftet» på Stavanger lufthavn – det er både et kulinarisk løft for alle spise- og serveringsstedene på flyplassen vår og et løfte til alle våre passasjerer om hva de kan vente seg av kvaliteten på råvarene, matrettene og menyene de finner hos oss, forteller lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen.

Renaa og Skeie

Det er mesterkokkene Geir Skeie med sitt Pink Fisk-konsept og Sven Erik Renaa med Pronto by Renaa som er først ut i det nye konseptet.

Fram mot vinteren 2020 bygges det en helt ny innlandsterminal på nærmere 3000 m2 på Sola og flere nye butikker, serveringssteder og kokker er på vei.

– Allerede i anbudsinnbydelsen merket vi at flyplassen ser en stor verdi i lokal matproduksjon, bærekraftig drift og bevissthet omkring matkultur, sier Michelin-kokken Sven Erik Renaa.

– Det er noe som passer hånd i hanske med vår matfilosofi og måten vi begge driver våre restauranter på, legger den tidligere verdensmester og Bocuse dÓr-vinneren Geir Skeie til.

Bærekraftig og kortreist

I Stavanger lufthavns strategiplan er det besluttet at lufthavnen skal bli mer bærekraftig og energieffektiv i årene framover, og det er allerede nå satt av arealer på flyplassen som kan brukes til testområde og laboratorium til ulike formål innen landbruk og energiproduksjon.

– I flere år har vi laget vår egen honning, nå har vi akkurat plantet ut de første epletrærne, og hyllebærtrær er på vei – og kan knapt vente på saften de skal levere. I tillegg skal vi teste ut hvordan mat kan dyrkes i folketette områder når vi starter opp tomatproduksjon i terminalen allerede i høst, sier Leif Anker Lorentzen.

– Hamburgerrestauranten Max vil få sine bifftomater fra plantene rett utenfor restauranten – og piccolo-tomatene går rett i salatene til Ureist. Mer kortreist enn det, det får du ikke, sier han.

Powered by Labrador CMS