Nyheter
Reddet driften med sponsormidler
Etter at Dagsavisen i vinter skrev om «Inn på tunet-prosjektet» ved Fjære gård i Larvik, tok flere personer kontakt, og ville sponse tiltaket. Nå er driften reddet frem til sommeren.

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
– Vi har fått inn 25.000 kroner fra to forskjellige personer. Ikke store summen i seg selv, men for oss betyr det at vi kan holde det gående fram til sommeren, sier Torill Hynne Fjære, daglig leder og «gardkjerring» på Fjære gård til Dagsavisen.
Tok kontakt
– De pengene som har kommet inn, fra to enkeltpersoner, er et direkte resultat av artikkelen i Dagsavisen, sier hun.
«Jeg er med og støtter prosjektet økonomisk nå etter å ha lest reportasjen din. Men det skulle vært flere med å støtte. Uansett godt å bidra til noen positive prosjekter som Fjære. Blir uvel av å lese at Braut Haaland bruker 36 mill. på en bil», skrev Arne Svendby, i mailen Dagsavisen fikk etter at reportasjen hadde stått på trykk.
Vi har fått inn 25.000 kroner, Ikke store summen i seg selv, men for oss betyr det at vi kan holde det gående frem til sommeren.
Torill Hynne Fjære, daglig leder Fjære gård
Onsdag besøkte han Fjære gård for å se hva hans penger går til.
Arne Svendby angret ikke etter besøket på gården.

– Jeg møtte en veldig god gruppe, med masse positiv energi, sier han til Dagsavisen.
– Det er opplagt at de dekker et stort behov. En av de unge voksne som var der i dag, tok sin aller første ridetur. Det var en glede å se mestringsfølelsen da han satt på ryggen til fjordingen, sier han.
Han håper at også andre ser verdien i hva Fjære gård, og de andre «Inn på tunet-gårdene» gjør.
– Jeg har vært i kontakt med noen av våre milliardærer, og håper på støtte, sier han med et smil.
Jeg har vært i kontakt med noen av våre milliardærer, og håper på støtte.
Arne Svendby
Fjære Gård AS er som en av 170 gårder spredt over hele Norge, en godkjent «Inn på tunet gård», som betyr at de tilbyr tilrettelagte aktiviteter for personer med ulike behov, slik at de skal oppleve mestring, utvikling og trivsel.
– Dette begynte som et ensomhets-prosjekt, som nå heter «Gården for glede og samhold – et sted å høre til». Det vi tilbyr er velferdstjenester på gårdsbruk. Her har vi tatt imot voksne som har behov for et nettverk som et lavterskeltilbud, hvor vi bruker dyr og gårds-aktiviteter som tiltak, sier Torill Hynne Fjære.
Mange nye
Frem til pengene de fikk fra Helsedirektoratet tok slutt i februar, har det vært «lite» aktivitet ved Fjære gård.
– Vanligvis har vi hatt tilbudet hver onsdag, men det har vi ikke hatt muligheten til. Vi har hatt ett treff i mars, skal ha to i april, og ett mai og juni, sier hun.
– Totalt var vi 13 her onsdag, og av dem flere nye som ikke hadde vært her før, sier Torill.
Selv om de offentlige midlene er borte, har de ikke gitt opp håpet om å få inn mer penger som kan sikre drift på et mer permanent basis.
– Vi snakker med folk, og det er andre i kulissene som jobber for å finne midler. Så forhåpentligvis er penger på vei inn, sier hun.
Fjære går skulle hatt ordføreren i Larvik på besøk, men hun måtte melde avbud.
– Vi har også hatt andre politikere på besøk, og de har latt seg imponere over det tilbudet vi har. Men dessverre finnes det ikke penger, sier Torill Hynne Fjære.
– Vi har tidligere hatt en spleis, som ga 10-15.000 i tiltrengte penger. Men det vi ønsker oss er et varig tilbud, som kan gi forutsigbarhet både for oss på gården, og brukerne, sier hun.
Les også: Derfor flykter velgerne fra arbeiderpartiene (+)
Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)
Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen