Innenriks

Redd for at norske jordbær kan forsvinne

Jordbærbonde Håkon Myklebust i Valldal på Sunnmøre er redd for at nye dyrkingsmetoder gjør at norske jordbær blir for like de utenlandske.

En vietnamesisk jordbærplukker på jobb i åkeren til jordbærbonde Per Isingrud ved Minnesund pandemisommeren 2020. Foto: Heiko Junge / NTB
En vietnamesisk jordbærplukker på jobb i åkeren til jordbærbonde Per Isingrud ved Minnesund pandemisommeren 2020.
Publisert Sist oppdatert

– Dess mer lik de norske jordbærene blir importbærene, dess mer truet blir den, sier Myklebust til Nettavisen.

Han forklarer at det har skjedd mye med norsk jordbærproduksjon de siste årene. Det har blitt vanlig med import av «produksjonsklare» jordbærplanter, og stadig flere dyrker bær på såkalt «table top» i tunneler.

– Den dagen norske og importerte bær smaker likt, da har vi tapt. Da blir det svært vanskelig å få til lønnsom jordbærproduksjon i Norge, sier han til Nettavisen.

Myklebust dyrker sine jordbær på friland og mener at det å dyrke dem i tunneler kan påvirke smaken.

Les også: Dette er de norske, voldelige ekstremistene

Les også: Sexolog: Slik påvirker porno hjernen og sexlivet

Les også: Hvor bør dra for å unngå ekstreme hetebølger i sommer? (+)

Powered by Labrador CMS