Byløvene
Oslos fineste fyr
Skipperburgeren fra byssa på Fyret seiler opp blant Youngstorgets aller beste tradisjoner.
Fyret på Youngstorget. Byløvene.
Mimsy Møller
Saken er oppdatert med 2023-priser.
En klassiker til glede for nye lesere, her det gjerne i de gamle Donald Duck-bladene, når gullet fra arkivene ble trykket opp på nytt. Noe av det samme kan man si om denne klassikeren på Youngstorget. Fyret er høyt skattet av de innvidde, men stedet vil absolutt være til glede også for nye gjester. Den lille restauranten gjør ikke så mye av seg nå man står nede på torget og ser opp under de gamle basarhallenes bueganger, men kommer man først inn den trange døren åpner det seg en hel verden av maritime snurrepiperier, malerier, gamle avisutklipp, slagord, skipsmodeller og avkroker eller «lugarer» hvor man kan trekke seg tilbake fra verden.
– Her var det rustikt, sier bordvennen som aldri før har vært på Fyret. Øynene vandrer rundt i hele lokalet, fylt til randen med fyrhistorie, spor etter stamgjester og «noe til båten», som stedet faktisk også heter på papiret. Det var trommeslager og jazzmusiker Gunnar Moreite, som gjennom et helt liv spilte med kremen av norske swing- og jazzband, som i 1997 åpnet Fyret Mat & Drikke - og noe til båten AS. Han er fortsatt inne på eiersiden, og kan med andre ord se tilbake på 25 år som krovert på Youngstorget, selv om det nå er langt yngre krefter som holder styr på kjøkkenet, gjestene og det som sies å være Norges største utvalg av akevitter. Nesten 450 forskjellige flasker, svært mange av dem norske merker, skal visstnok inneholde akevitt ifølge Fyrets nettside. Vi tror det så gjerne når vi ser veggen bak baren, som åpenbarer seg som et brunt eldorado for akevittelskere.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP