Innenriks

Økt selvforsyning - Ole Sofus dyrker eget fôr som erstatter soya

Økte gjødselpriser doblet produksjon av erter og åkerbønner i Norge. Selvforsyningsgraden øker.

Åkerbønner har fått et økende omfang i Norge. Ole Sofus Haakaas er femte generasjon bonde og eggprodusent som ser mange fordeler med den ettårige belgveksten.
Åkerbønner har fått et økende omfang i Norge. Ole Sofus Haakaas er femte generasjon bonde og eggprodusent som ser mange fordeler med den ettårige belgveksten.
Publisert Sist oppdatert

Jorder med «svarte» belgvekster har blitt et mer og mer vanlig syn tidlig på høsten. På familiegården i Indre Østfold har det blitt dyrket åkerbønne i fem år – åkerbønner erstatter soya i kraftfôret.

– Åkerbønne er en plante som greier seg mye på «egen hånd», ved at den binder nitrogen fra lufta og vi slipper å gjødsle, smiler Ole Sofus Haakaas. Som femte generasjon hos eggprodusenten i Trøgstad i Østfold ser han mange fordeler med den ettårige belgveksten.

Selvforsyning

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS