Nyheter
O-eliten skal serveres egg fra Onsøy og røkelaks fra Engelsviken
Når verdensmesterskapet i orientering går av stabelen i Østfolds skoger neste uke, vil både deltakere og publikum få smake på blant annet egg fra Onsøy og røkt laks fra Engelsviken. Hele VM-menyen består utelukkende av mat og drikke produsert her i fylket.
UTSTILLINGSVINDU: Lars Erik Ek ved Ek Gårdskjøkken ser fram til å vise fram at Østfolds mat- og drikkeprodusenter sammen kan servere samtlige måltider til over 10.000 mennesker.
Hermund L. Kjernli
– Det er veldig stas og moro å kunne vise fram Østfold som matfylke, for det er det som er hele opplegget her. Sammen står vi for alt fra frokosten til desserten, og klarer å levere alt fra samme fylke. Det er godt gjort, fastslår Lars Erik Ek ved Ek gårdskjøkken AS
Familiebedriften ved Gjølberg gård i Onsøy skal levere rundt 1.000 egg til verdensmesterskapet i orientering – som arrangeres i Indre Østfold, Sarpsborg og Fredrikstad fra mandag 12. til lørdag 17. august.
– Det skal i alle fall lages vafler til arrangementet på eggene våre, så det kan bli veldig spennende. Det er nok ikke alle som for eksempel har smakt på vafler med brunost, og mange som kommer til å like det, sier Ek med et smil.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP