Nyheter

Lovløse tilstander: Politiet kjenner seg maktesløse på internett

Ikke alle plattformer samarbeider med politiet når det gjelder skadelig eller ulovlig innhold. Det bør få konsekvenser, mener kunnskapsministeren

Statsråd med svart skjorte og kort, brunt eller grått hår ser på politibetjent i lysblå uniform med høy hestehale.
Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) møtte sammen med kunnskapsministeren politiets nettpatrulje og Medietilsynet for å snakke om barn og unges ferden på nettet.
Publisert Sist oppdatert

Politiet har en nettpatrulje i hvert distrikt, som tar imot tips, driver opplysningsarbeid og utfører politiarbeid på internett. Men tross uniform og tittel, har politiet ofte bare samme muligheter til å anmelde et oppslag på sosiale medier som en 16-åring.

– Mange tror at politiet kan fjerne ting fra internett, men det kan vi ikke. Vi har også lover og regler å forholde oss til, og det er ikke vi som eier eller har ansvar for visse sosiale medier. Det er tilbyderne selv, sier Anne Katrin Storveen Oppegaard, avsnittsleder for nettpatruljen i Oslo.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) møtte mandag politiets nettpatrulje og Medietilsynet i politihuset på Grønland. Statsrådene slo i mai alarm om barn og unges bruk av sosiale medier.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS