Nyheter
Lovløse tilstander: Politiet kjenner seg maktesløse på internett
Ikke alle plattformer samarbeider med politiet når det gjelder skadelig eller ulovlig innhold. Det bør få konsekvenser, mener kunnskapsministeren
Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) møtte sammen med kunnskapsministeren politiets nettpatrulje og Medietilsynet for å snakke om barn og unges ferden på nettet.
Gabriella Løkke
Politiet har en nettpatrulje i hvert distrikt, som tar imot tips, driver opplysningsarbeid og utfører politiarbeid på internett. Men tross uniform og tittel, har politiet ofte bare samme muligheter til å anmelde et oppslag på sosiale medier som en 16-åring.
– Mange tror at politiet kan fjerne ting fra internett, men det kan vi ikke. Vi har også lover og regler å forholde oss til, og det er ikke vi som eier eller har ansvar for visse sosiale medier. Det er tilbyderne selv, sier Anne Katrin Storveen Oppegaard, avsnittsleder for nettpatruljen i Oslo.
Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) møtte mandag politiets nettpatrulje og Medietilsynet i politihuset på Grønland. Statsrådene slo i mai alarm om barn og unges bruk av sosiale medier.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP