Nyheter

Har kommet hjem for sikre Norge kokkegullet

Christopher Davidsen fra Kvernevik er Norges håp under kokkenes svar på VM, Bocuse d’Or. Nå har han flyttet inn på Kronen Gaard for å terpe på gullrettene.

På øvingskjøkkenet på Kronen Gaard kommer Christopher Davidsen til å tilbringe 2000-3000 timer fram til konkurransen i Lyon i slutten av januar. I vinduet står bronsemedaljen til lagleder Gunnar Hvarnes. Foto: Kjersti Riiber
På øvingskjøkkenet på Kronen Gaard kommer Christopher Davidsen til å tilbringe 2000-3000 timer fram til konkurransen i Lyon i slutten av januar. I vinduet står bronsemedaljen til lagleder Gunnar Hvarnes. Foto: Kjersti Riiber
Publisert Sist oppdatert

Allerede 1. august var Christopher Davidsen på plass på Kronen Gaard utenfor Sandnes. Der er øvelseskjøkkenet hvor VM-rettene skal tilberedes – igjen og igjen og igjen. Hovedingrediensene er ennå ikke bestemt. Det kan fortsatt ta to-tre uker før beskjeden fra Lyon kommer.

LES OGSÅ: Strålende fornøyd med andreplass i Bocuse d’Or

– Rød fisk hadde vært fint, men jeg er vel heller der at det er ting jeg håper det ikke blir. Stør, for eksempel. Det var fisken vi fikk tildelt til den europeiske delfinalen. Stør er ikke så lett å få tak i her hjemme, forklarer Davidsen.

Stort team

Han er ikke alene om å prøve å ta Norge til topps. Med seg har han commis (hjelpekokk) Håvard Werkland og lagleder Gunnar Hvarnes. Christian André Pettersen, Fredrik van Opdorp og Fredrik Lundgren er også på laget.

– Jeg har drømt om dette de siste 10–12 årene. Når du endelig får oppfylt drømmen, er det vanskelig å holde fast i den. Det er lange dager, en mental utfordring hver dag, innrømmer Davidsen, som også må ofre tiden med familien som bor i Trondheim.

LES OGSÅ: Dette er kokkenes lokale favoritter

– Jeg reiser hjem til dem to ganger i løpet av høsten. Heldigvis tar de noen turer ned hit, så vi ses vel cirka én gang i måneden fram til konkurransen, sier Davidsen.

Da er det godt å kunne føle seg hjemme på Kronen.

– Vi er utrolig takknemlig for å kunne bo og jobbe her. Du våkner opp om morgenen, og det er helt stille rundt deg. Ingen bildur, og kyr og sauer på jordene rundt – deilige omgivelser, sier Norges Bocuse-håp.

Konserndirektør i Kronengruppen, Trude Marit Risnes, er også glad for å ha dem på Kronen Gaard.

– Jeg har alltid latt meg fascinere av de beste. Det er noe unikt med topputøvere. Å få et slikt miljø inn her betyr enormt mye for oss også, sier Risnes.

LES OGSÅ: Årets kokk kommer fra Stavanger

Hva er det så som gjør Vigå-gutten Christopher Davidsen til en topputøver? Lagleder Gunnar Hvarnes har svaret:

– Det er som med idrettsutøvere, du må være god på alt. Stødighet er viktig. Under Årets kokk (kvalifiseringen til Bocuse d’Or, journ.anm.) vant Christopher alle kategorier unntatt én. Han var høyt oppe hele veien, sier Hvarnes.

Psyker ut konkurrentene

Allerede i mai begynte Davidsen og laget å tenke på hvilken profil, identitet og design de skal gå for under VM.

– Konkurrentene mine er på ferie ennå – det ser jeg av bildene de legger ut på Facebook. Vårt lag har prøvd å holde en lav profil, og heller legge ut få bilder. Men i dag offentliggjør vi at vi har vært i gang med treningen en måned allerede – bare for å gi dem litt vondt i magen og litt dårligere nattesøvn, sier Davidsen lurt.

Bocuse d’Or er 24. og 25. januar.

LES OGSÅ: – Stavanger er restaurantby nummer én

Powered by Labrador CMS