Byløvene

Gull på kjøpesenteret

Det er virkelig verdt å ta en T-bane-tur til Røa for å spise på Black Napkins.

Kjøkkenet på Black Napkins har lyktes i å velge ingredienser som lar østersen spille hovedrollen.
Publisert Sist oppdatert

Røa har fått en kraftig ansiktsløftning siden sist vi var her. Med T-banen på den ene siden, Røa bad på den andre og kjøpesenteret Røa Torg som tredje punkt i triangelet, er det bare å klappe i hendene for sentrumet som er skapt her. Det er inne på Røa Torg – som åpnet på tampen av 2020 – vi finner tvillingrestaurantene Lofthus samvirkelag og Black Napkins. Konseptet er det samme som hos Apostrophe og Lofthus samvirkelag på Rathkes plass på Sofienberg: Pizza og fine dining side om side. Både Black Napkins og Apostrophe serverer det som kalles omakase, som er et japansk uttrykk og betyr at du overlater til kokken hva du skal spise. Ti retter er det vi kan forvente oss der vi finner den enkle inngangen i lyst treverk på høyre side, rett innenfor kjøpesenterdørene. På venstre side av gangen ligger Lofthus samvirkelag.

For en start!

Lokalet er overraskende lite, men velkomsten er stor. Det er som om vi løftes rett inn i en utenlandsk storfamilie med aner fra både her og der. Jakkene henges til høyre, og så starter showet. Champagne fra Chartogne-Taillet risler ned i glassene. «Denne har millioner av bobler», sier vår entusiastiske vinkelner og gir en utfyllende beskrivelse av hva vi har i vente av både mineralskhet og brioche i avslutningen. Så kommer en liten hilsen fra kjøkkenet, to nydelige munnfuller, vakkert dandert. Den ene er en fantastisk mør bit av blekksprut som er kjøttaktig i konsistensen, servert med japansk saus smaksatt med sitrusfrukten yuzu. Den andre er en nydelig bit kveite på et delikat, løvtynt terteskjell med ørretrogn, avokadokrem, hvitløk og trøffel.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS