Innenriks
Gresskar på tallerkenen
Vil du heller spise maten enn å dekorere med den? Da skal du bake årets halloween-gresskar.
INNMATEN: Fjernes og kastes. Eller du kan tørke og riste gresskarkjernene til senere bruk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Av Even Ramsvik, NTB
Vi har adoptert mange nye impulser fra USA de siste årene. Det betyr inntekter for mange kommersielle aktører, ikke minst selskapene som selger halloween-stash. Men det betyr også nye anledninger til å feire med koselig samvær, mat og drikke. Valentines, thanksgiving og halloween er tre nye merkedager som har fart i seilene, med halloween som den opplagte folkefavoritten. Sistnevnte er den amerikanske versjonen av vår egen allehelgensdag.
Gresskaret er det selve halloween-symbolet. Men må det stå og råtne på trappen i dagevis? Jeg synes faktisk det er ganske trist å se mat gå til spille på den måten. Vil man dekorere, kan man heller la grønnsaken stå fremme i et lite tidsvindu på selve allehelgenskvelden. Deretter kan den gå sin skjebne i møte på kjøkkenet.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP