Innenriks

Gresskar på tallerkenen

Vil du heller spise maten enn å dekorere med den? Da skal du bake årets halloween-gresskar.

INNMATEN: Fjernes og kastes. Eller du kan tørke og riste gresskarkjernene til senere bruk. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Publisert Sist oppdatert

Av Even Ramsvik, NTB

Vi har adoptert mange nye impulser fra USA de siste årene. Det betyr inntekter for mange kommersielle aktører, ikke minst selskapene som selger halloween-stash. Men det betyr også nye anledninger til å feire med koselig samvær, mat og drikke. Valentines, thanksgiving og halloween er tre nye merkedager som har fart i seilene, med halloween som den opplagte folkefavoritten. Sistnevnte er den amerikanske versjonen av vår egen allehelgensdag.

Gresskaret er det selve halloween-symbolet. Men må det stå og råtne på trappen i dagevis? Jeg synes faktisk det er ganske trist å se mat gå til spille på den måten. Vil man dekorere, kan man heller la grønnsaken stå fremme i et lite tidsvindu på selve allehelgenskvelden. Deretter kan den gå sin skjebne i møte på kjøkkenet.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS