Byløvene
Grådi god lunsj på Tøyen
Denne nabolagskafeen har kvaliteter som bør tiltrekke seg flere enn naboene.
Krabbe med sterkt og søtt tilbehør på en knasende, smørstekt brioche på nabolagskafeen Grådi på Tøyen. I bakgrunnen: En pannekakestabel med pasjonsfruktsaus.
Byløvene
Det er surt og vinterstengt på uteserveringen til Grådi, på Sørli plass mellom Tøyen og Enerhaugen. Vi skimter St. Hallvard kirke bakerst i utsikten. Rett over gata troner den robuste pipa til en gammel knekkebrød- og kneippfabrikk. I gamle dager snirklet det seg trange smug i dette området. Her bodde noen av byens fattigste i iskalde trehus uten innlagt vann.
Vi er så heldige, 60 år etter saneringen av Enerhaugen, at vi kan gå inn på en varm bydelsrestaurant og legge vinteren bak oss. En overstrømmende servitør er øyeblikkelig på pletten, lar oss velge bord og tipser omtenksomt om at vi bør bestille samtidig for å få maten på likt. Bestillingen skjer via QR-kode, som vi er blitt vant med. Interiøret er nøkternt og uformelt. Pinnestoler og enkle trebord. Noen få, lave stemmer fra andre gjester blander seg med behagelig musikk på lavt volum.
Brønsjmenyer
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP