Byløvene
Grå og dystre januardager lyser opp med takeaway-sushi fra denne restauranten
Lekrere og bedre får man knapt hjemkjørt sushi enn den som serveres i takeaway-eskene til Sushibar + Wine. Men vinen må man ordne selv.
En lomme matglede fra Sushibar + Wine, en av flere restauranter som tar takeaway på alvor, særlig i en tid da mange av ulike årsaker kanskje kvier seg for å spise ute.
Byløvene
Jula er over enten man teller tretten eller seksten dager, og kroppen har for lengst varslet at sesongen for ribberester, riskrem og medister er passert. Når januar kommer frister det med noe lettere og renere, og stort renere enn sprellende rå fisk servert med eller uten en seng av ris fra en virkelig god sushirestaurant, blir det ikke. Men silden vil gjerne Byløven beholde litt lenger, og kanskje får han til og med ønsket oppfylt?
Hadde januar 2022 vært normal ville man kanskje markert at jula er over med å benke seg rundt et bord ute, bestille et godt glass vin og fordypet seg i menyen og spurt om anbefalinger. Det kan man selvfølgelig gjøre tross skjenkeforbudet, ikke minst for å holde restaurantene i gang. Vel å merke syns ikke alle at det er så fristende å bevege seg for mye ute når smittetrykket er stigende og masker og avstand blir en del av moroa. Men det går helt fint å studere menyen hjemme, med eller uten et glass vin til, og bestilling av take away bidrar også til at andre kan holde hjulene i gang.
Byløvene har lyst på et virkelig måltid, med både fisk, grønt og annet godt, servert så fint det lar seg gjøre i papp. Ikke klaser ris og fisk presset sammen til en uformelig masse på et plastbrett, med ingefær, wasabi og sesamfrø klasket på i hytt og vær slik det ofte blir når man velger sushi fra nærmeste hull i veggen. Alt til sin tid. Grå dager i en ekstra dyster januar blir i hvert fall ikke dårligere om man lar ganen ledes av kvalitet og ikke laveste pris.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP