Matoppskrifter

Sommerlig fra COS

Ukens viner er lette, delikate og perfekte til det meste av sommermat.

Cos
Sicila-produsenten COS lager lette og delikate viner som er supre til det meste av sommermat.
Publisert Sist oppdatert

COS startet opp i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano grunnla vinhuset, mest som et artig eksperiment. Eksperimentet fortsatte og i dag lager de meget bra vin ved hjelp av eldgamle metoder i Vittoria på sørspissen av Sicilia, hvor de dyrker 35 hektar på biodynamisk vis av lokale druesorter som nero d’avola og frappato med mer. Flere av vinene lages helt eller delvis på amforaer før de tappes på den særegne «Cos-flasken».

Flere av vinene er å få på polet, blant annet COS Frappato, som har kommet på polets basisutvalg i 2022-årgangen. Vinen er en lett og delikat sommerrødvin som er best servert litt avkjølt. COS Rami er en lett, lys og delikat oransjevin som også verdt å få med seg.

Det gjelder også for nykommeren Patos Susucaru Bianco 2021. Vinen er et samarbeid mellom Sondre Lerche og selveste Frank Cornelissen – og resultatet er en knallbra, lett og delikat oransjevin.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS