Mat og drikke

Nydelig østerriksk

Martin Mittelbach er sjette generasjon i familien som lager herlige viner av druen grüner veltliner i Østerrike.

Tegernseerhof
Martin Mittelbach driver eiendommen Tegernseerhof og har to knallbra viner laget av druen grüner veltiner som er å få på polets basisutvalg.
Publisert Sist oppdatert

Wachau-eiendommen Tegernseerhof eies av familien Mittelbach. I dag er det Martin Mittelbach, som er sjette generasjon som dyrker druer på eiendommen i nyere tid. Opprinnelig ble eiendommen bygget i 1176 av Benedictiner-munker. I appellasjonene Dürnstein og Loiben dyrkes det grüner veltiner i terrasser bygd av stein, og resultatet er helt strålende. To av vinene er å få på polets basisutvalg. Den enkleste av dem, Tegernseerhof Dürnstein Grüner Veltliner Federspiel 2021, er en nokså lett og delikat hvitvin som er perfekt til sushi/sashimi, reker og lette sjømatretter. Tegernseerhof Ried Loibenberg Grüner Veltliner Smaragd 2019 er en vin som har meget bra konsentrasjon og perfekt balanse mellom frukt og syre. Den kan trygt spares noen år og er best til litt kraftige retter av sjømat eller spicy asiatisk mat.

Blant ukens viner er også Montesecondo Chianti Classico som er inne i 2019-årgangen. Vinen er en relativt rustikk chianti med forsiktig naturvinpreg over seg og er veldig bra.

Vi tar også med oss Adriaan Van Zyl Muscat d’Alexandrie 2021 som er en herlig tørr muscat. Van Zyl er født i 1995, har jobbet med vinproduksjon i fire år og resultatet når det gjelder hans egen vin er svært imponerende.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS