Mat og drikke

Kvalitet fra Sicilia

Produsenten Alessandro di Camporeale har kommet med tre gode Sicilia-viner på polet.

Sicilia-produsenten Alessandro di Camporeale
Nytt på polet er tre viner fra Sicilia-produsenten Alessandro di Camporeale.
Publisert Sist oppdatert

Nytt på polet er tre viner fra Sicilia-produsenten Alessandro di Camporeale. I nesten ett århundre har Alessandro-familien vært engasjert i vindyrking. I dag er det fjerde generasjon, de tre Alessandro-søskenbarna Anna, Benedetto og Benedetto, som tar seg av driften og lager kvalitetsviner basert på økologiske dyrkingsmetoder. Eiendommen befinner omkring 40 kilometer fra Palermo, hvor vinmarkene ligger 400 til 600 meter over havet – der de er preget av et mildt klima, men med betydelige temperaturvariasjoner mellom dag og natt.

Donnatà er en frisk og god og ukomplisert vin laget av nero d’avola, mens hvitvinen laget av druen grillo er syrlig og mineralsk og perfekt til skalldyr eller grillet fisk. Flaggskipet er syrah-vinen MNRL Vigna di Mandranova. Druene kommer fra en ørliten vinmark i byen Monreale og vinen lages bare i de aller beste årgangene. Drikk til biff og vilt. I 2017 ble det kun laget 4350 flasker av denne vinen.

På tampen tar vi også med oss Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut som nylig har kommet inn på polets basisutvalg. Dette er en vin som hamler opp med mangt av champagne til en tilsvarende pris og er mye boblevin for pengene.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS