Mat og drikke

Håndverk fra Leiner

Sven Leiners viner er håndverk. Nå har han to meget gode viner på polet med navnet Handwerk.

Leiner
Sven Leiner lager vin for hånd og flere av hans meget bra biodynamiske viner fra Sør-Pfalz er å få på Vinmonpolet.
Publisert Sist oppdatert

Sven Leiner fra Ilbesheim i Sør-Pfalz driver vinhuset Weingut Jürgen Leiner og deres 15 hektar vinmarker, blant annet fra den meget gode Kalmit-vinmarken. Produksjonen er biodynamisk, og det meste av arbeidet gjøres i vinmarkene. Vinene tappes uten filtrering, kun tilsatt noe svovel før tapping.

Flere av Leiners viner er å få på Vinmonopolet, deriblant en riesling og en weisser burgunder som har fått navnet Handwerk. Disse kommer fra den nedre delen av den svært kalkholdige vinmarken Kalmit. Her inneholder jordsmonnet gammelt korallrev. Vinen som er laget av weisser burgunder har bra fylde og noe fedme. Dette er en vin som passer til lyst kjøtt og asiatisk mat. Rieslingen er lett og delikat og er super til reker og sushi/sashimi.

Blant ukens viner er også II Pettirosso Valtellina Superiore 2018 fra produsenten Arpepe. Vinen er laget av nebbiolo som har fått 24 måneder lagring på slavonske eikefat. Resultatet er en meget bra og konsentrert vin som smaker av syrlig jordbærfrukt sammen med krydder og mineraler.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS