Mat og drikke
Godsaker fra Fèlsina
I tillegg til å lage en rekke toppviner byr Fèlsina også på rimeligere godsaker.
Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi og kartongvinen I Cipressi di Fèlsina er begge gode kjøp på polets basisutvalg.
Tore
Toscana-produsenten Fèlsina startet opp i 1996, men det var først i siste halvdel av 1970-tallet at det virkelig ble fart i vinproduksjonen. I dag er Fèlsina mest kjent for sine nokså kostbare toppviner som Rancia, Fontalloro og Colonia. I tillegg byr Fèlsina på en rekke viner som ikke koster skjorta. Blant disse er Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi 2020. For noen år siden startet Fèlsina opp å lage en kartongvin med navnet I Cipressi di Fèlsina. Vinen er laget av 100 prosent sangiovese og både den og Castello di Farnetella er meget gode kjøp som er i polets basissortiment. Drikk til pizza, pasta og grillmat og begge er best når de serveres litt avkjølt.
Blant ukens viner er Cavas de Weinert Gran Vino 2011, som er en miks av malbec, merlot og cabernet sauvignon, som har fått hele ni år på fat og er en strålende og utviklet vin.
På tampen tar vi også med basis-vinen Villa Cafaggio Chianti Classico som har kommet i 2020-årgangen. Det virker som om denne har fått litt mindre eik enn tidligere årganger – og det gjør den til en bedre vin.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP