Mat og vin
Fransk finish ved Frognerparken
Steak Frites med béarnaisesaus og søndagsbobler. Stort franskere enn Frenchie blir det ikke på Frogner.
Løyromtacoen er et høydepunkt hos Frenchie Frognerparken.
Byløvene
Høsten lar vente på seg, og det betyr enda en mulighet til å nyte sensommeren på en uterestaurant, bestille mat om man er fysen og noe godt og gjerne boblende i glasset. Hos Frenchie Frognerparken kan man sitte å se på folket gli forbi i et av Oslos nyeste urbane kvartaler.
Innendørs lokker tunge møbler, fargerik plysj og salongstemning, og noen vil nok kjenne igjen stedet som en avlegger av Frenchie på Solli Plass, «en høyrøstet men avslappet bistro som snakker gebrokkent fransk», som vi skrev da vi besøkte den etter åpningen i 2020. Fire år senere har de en svær restaurant der hvor «Middelthunet» har reist seg med store leilighetskomplekser fordelt over flere nye bygårder, og hvor flere kafeer og spisesteder ligger på bakkeplan. Frenchie er raskt blitt en av de mest besøkte.
Vi forstår hvorfor, selv om ikke alt på menyen eller i servicen helt treffer planken. Vi ønskes varmt velkommen av en servitør som advarende lar oss forstå at de ikke er helt fulltallige denne dagen. Ventetiden skal likevel ikke bli særlig lang. Vi setter oss ute. Sommeren har ikke sluppet taket, og Frenchies uteservering strekker seg langs hele lokalets lengde i tillegg til å forlenge en «vinterhage» inn mot sidegaten.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP