Mat og drikke
– Denne osten kan du lage selv
– Ost har alltid vært en av de høyest verdsatte matvarene i kostholdet vårt, sier Margit Dale, som har skrevet bok om matkultur og oppskrifter fra Setesdal.
Nåost fra Setesdal er helt i verdensklasse på smak, i følge matblogger og kokebokforfatter Margit Dale.
Frode Verpe
Boka «Setesdal. Kulinariske skattar og levande tradisjonar» favner bredt, fra hverdagsmat og festmåltider som strekker seg så langt tilbake som vikingtiden. Blant gullet i oppskriftssamlingen til Margit Dale er osteoppskriftene. Hun hevdet nylig hos NRK at den er så god at franske oster bare kunne gå hjem og legge seg.
– Og det står jeg ved. Å smake på denne osten er en av de aller beste smaksopplevelsene jeg har hatt, sier hun til Dagsavisen.
Margit Dale ble kjent for nordmenn gjennom TV2-seriene «Fjellmat» og «Kystmat». Hun har mottatt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for formidling av kunnskap om norske mattradisjoner på bloggen margitdale.no.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP