Kultur

Zeshan Shakar skriver bevegende om å vokse opp mellom to kulturer

Zeshan Shakars tredje roman «De kaller meg ulven» er en lavmælt, bevegende fortelling om oppvekst mellom to kulturer. Den leverer også et ømt portrett av foreldregenerasjonen, av en pakistansk far og en norsk mor.

Zeshan Shakar
Zeshan Shakars nye roman «De kaller meg ulven» er blitt et bevegende portrett av norsk-pakistansk virkelighet.
Publisert Sist oppdatert

«De kaller meg ulven» viser en forfatter i fin stigning. Zeshan Shakar oppnådde braksuksess med debutromanen «Tante Ulrikkes vei» (2017), om to unge gutters oppvekst på Stovner. Andreboka, «Gul bok», om en ung manns usikre inntreden i arbeidslivet rundt 22. juli 2011, ble også svært godt mottatt, av kritikere og lesere.

I høst byr Shakar på melankolsk og litt trist historie. En ung, velutdannet mann skal hjelpe sin pakistanske far med å flytte tilbake til hjemlandet for godt. Moren har for lengst forlatt familien og flyttet til Finnmark der hun kom fra.

Den navnløse jeg-fortelleren i romanen – «ulven» nevnes bare som et kallenavn – har i bokas åpning nettopp flyttet inn i ny enebolig med hage, med kona Ada og datteren Mariam. De bor fortsatt i «Dalen», altså Groruddalen, der han har vokst opp i en av de mange blokkene. Skolegang, utdannelse og en godt betalt jobb har gitt ham mulighet til å klatre sosialt, men ikke så høyt som han drømmer om.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS