Kultur
Varmen fra Vesuvio
Hva i all verden? Hva har skjedd når man bør sikre seg med bordbestilling på lille Vesuvio Café og Pizza? Det som har skjedd er pizza blant byens beste.
Den lille og lokale Vesuvio Café og Pizza på St. Hanshaugen i Oslo lager knallgode pizzaer.
Byløvene
Det summer i det lille rommet med de enkle nakne bordene og stoler som skraper mot gulvet. Den som har gått Bjerregaards gate nedover mot Alexander Kiellands plass har sikkert sett det litt anonyme lokalet på høyre side. På sommerstid har lokalrestauranten innimellom en litt stusslig uteservering for de svært få, mens på kveldstid vinterstid ser man ikke inn på grunn av dampen som legger seg på vinduene fra innsiden. Det pleier å være et godt tegn.
Vel innenfor har vi fått et bord midt i lokalet. Varmen stråler fra det lille kjøkkenet innenfor den beskjedne disken, og rykende pizzaer bæres høyt ut i et summende lokale der alle bord er opptatt og hentematbudene flyr inn og ut. Vesuvio har holdt til her i gata siden 2016, hele veien under eier og daglig leder Francesco Solimeos vinger. Hans røtter er Napoli, og Vesuvio tar mål av seg å være så autentisk som mulig. Pizzaen «Partenopea» finner man ikke så ofte på norske pizzamenyer, men her blir den et naturlig «lokalt» innslag med «Salame Napoli» som hovedingrediens.
Autentisk er også selve lokalet. Et kjapt søk viser at alle piler peker oppover for stedet økonomisk, og de skal i hvert fall ikke beskyldes for å ha brent penger på interiør og design. Ikke behøver de å gjøre det heller. Den hyggelige og travle kafeteriastemningen på tidlig kveldstid skapes av det enkle og det rustikke. Sirlig oppstilte bokser med italienske tomater og andre italienske råvarer danner den mest slående dekorasjonen. Vi må nesten sjekke om nellikene på bordene er av plast, men kommer fram til at ferdigkjøpte halvvisne nelliker er hakket for avansert.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP