Kultur

Usminket og naturlig fra Rioja

De aller fleste forbinder Rioja-vin med noe som er lagret lenge på både fat og flaske.

vin
Gloria og Martin Alonso Etayo driver familiegården Viña Ilusión, og lager herlige naturlige Rioja-viner uten fatlagring.
Publisert Sist oppdatert

Rioja-distriktet i Spania er mest kjent for sine viner som har fått lang lagring, både på fat og flaske før de kommer i salg. Dette gir viner med utviklet frukt og som får innslag av tre, og lær med mer.

Noen produsenter ønsker å lage en annen type vin, der det å få fram frukten i vinen er det viktigste. Blant dem er Gloria og Martin Alonso Etayo, som driver familiegården Viña Ilusión, som de kjøpte i 1992.

Den røde vinen lages av håndplukkede druer fra en enkeltvinmark på fem hektar. Etter å ha blitt spontanfermentert lagres den kun på ståltank, og før den tappes på flaske tilsettes det kun minimale mengder med svovel. Resultatet er en ren og frisk og fruktig, naturlig rødvin som er perfekt til pizza, pasta og grillmat.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS