Kultur
Tores vin: Lekkert fra Libanon
Med druer fra Bekaadalen i Libanon lager Ch. Musar praktfulle viner.
Foto: Tore Bruland
Tore Bruland
Siden 1930 har familien Hochar laget vin av druer fra den høytliggende Bekaadalen i Libanon. Da hadde den 20 år gamle Gaston Hochar vært i Frankrike og fattet interesse for vin der. Det er nok imidlertid Serge Hochar som har sørget for at Ch. Musar har blitt legendarisk. Vinen er laget av like mengder Carignan, cinsault og cabernet sauvignon og lagres i minst syv år før de kommer på markedet. Siste årgang ut er en meget god 2015-variant, men eldre årganger, som også finnes på polet, viser at dette er en vin som kan lagres i evigheter.
Hochar Père et Fils 2018 er husets andrevin og har mer cinsault og mindre cabernet sauvignon i druemiksen. Vinen byr på mer frukt enn Ch. Musar – og også dette er en meget bra vin.
Blant ukens viner er også et knallgodt kjøp fra Toscana og en rådyr chardonnay fra California.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP