Kultur
Tores vin: Herlige og mineralske hvitviner
Muchada-Leclapart lager herlige og mineralske hvitviner fra hjertet av sherrydistriktet.
Foto: Tore Bruland
Tore Bruland
Alejandro Muchada og hans kompanjong David Leclapart lager viner fra tre plotter på til sammen 3,6 hektar kalkholdige vinmarker i Sanlucar de Barrameda i Jerez. Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper, og i kjelleren gjøres det minst mulig for å påvirke vinene. Resultatet er herlige og konsentrerte viner med salt- og sjøaktig mineralitet, perfekte til spekemat, stekt fisk og annen sjømat. Første årgang ut var 2014, og i dag er vinene å få på en rekke av Spanias beste restauranter. Min favoritt er vinen som har fått navnet Univers, som er stram og mineralsk, samtidig som den har fabelaktig syre. Lumiere er mer konsentrert og er muligens en vin som trenger litt mer tid for å åpne seg. Begge er laget av 100 prosent palomino, mens den tredje vinen, Elixir, har fått et innslag av 20 prosent muskat i blandingen.
På tampen tar vi også med William Fèvres Petit Chablis. Fèvre lager strålende viner i alle kategorier og dette gjelder også Petit Chablis som er den enkleste vinen deres. Perfekt til kokte blåskjell, reker og annen sjømat og er å få på de aller fleste polutsalg.
12627101 Muchada-Leclapart Univers 2018 (Spania) kr 330,40 (BU) (90 poeng og terning seks)
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP