Kultur

Til fisk på grillen

Rhône-produsenten M. Chapoutier lager meget gode hvitviner som er perfekte til grillet fisk og sommermat.

Dette trekløveret fra Rhône-produsenten M. Chapoutier ber om å bli servert til grillet fisk og annen sommermat.
Dette trekløveret fra Rhône-produsenten M. Chapoutier ber om å bli servert til grillet fisk og annen sommermat.
Publisert Sist oppdatert

Maison Chapoutier ble etablert i 1808 da den fattige bonden Polydor Chapoutier giftet seg med det datteren til en vinmaker i Tain-l’Hermitage, men det var først i 1879 at familien Chapoutier begynte å selge vinene sine under eget navn.

I dag, åtte generasjoner senere, er Chapoutier en av de mest velrennomerte vinprodusentene i Rhône-dalen, der de eier en rekke av området beste vinmarker.

Det lages mest rødvin i området, men Chapoutier byr også på meget bra hvite viner, blant annet M. Chapoutier Deschants 2021 og M. Chapoutier Haut-Chamblard 2022. Begge er laget av druen marsanne og begge er fete viner preget av eple og sitrus sammen med flott mineralpreg.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS