Kultur
Ord i Grenseland byr på dypt alvor, lettbeinthet og alt imellom
Når Fredrikstads litteraturfestival går av stabelen til uka, serveres et fyldig program som utforsker de mange betydningene av ordet grenseland.
Festivalsjef Anne Fjellro ser fram til at den tolvte utgaven av Ord i Grenseland braker løs.
Hermund L. Kjernli
– Vi tenkte vi skulle gå litt tilbake til røttene. De siste to årene har det vært litt annerledes programmering, med bare kvinner i programkomiteen og på scenen i 2020 og «Kjære mor» i fjor. Det er kanskje også litt for å vise at vi er noe mer enn en feministisk litteraturfestival, selv om vi er det òg, innleder festivalsjef Anne Fjellro overfor Dagsavisen Demokraten.
Derfor har de i år rett og slett gått for «grenseland» som overordnet tema for festivaluka, med alt det innebærer av nyanser. Gjennom helgen skal for eksempel tidligere Frp-topp Per Sandberg og Rødt-politiker Mimir Kristjansson snakke om sitt vennskap på tvers av politiske grenser, etter at de fant tonen under innspillingen av «Farmen kjendis».
På plakaten finner man også navn som forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr, som har skrevet bøker om både Baneheia-drapene og Birgitte Tengs-saken. Psykolog og parterapeut Sissel Gran skal delta i to samtaler, en om det å bli eldre og den andre om utroskap og begjær. Statsviter Asle Toje skal snakke om Europas usikre framtidsutsikter, mens tidligere kulturredaktør i svenske Aftonbladet Åsa Linderborg og Line Oma – en av varslerne i Trond Giske-saken – skal diskutere metoo-bevegelsen.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP