Kultur

Mørke og herlige høstviner

Michel Chapoutier lager mørke og kraftige syrahviner i Nord-Rhône som er perfekte til en god biff og høstens viltretter.

Et knippe med mørke og gode rødviner fra Michel Chapoutier, oppstilt foran en vegg.
Et knippe med mørke og gode rødviner fra Michel Chapoutier, perfekte til vilt, biff og annen høstmat.
Publisert Sist oppdatert

Maison Chapoutier ble etablert i 1808. I dag, åtte generasjoner senere, er Michel Chapoutier en av de aller beste vinprodusentene i Nord-Rhône, med en rekke vinmarker i Côte Rôtie, Cornas, Saint Joseph og sist, men ikke minst Hermitage. Her lages det mørke og kraftige viner av syrah-druen som er perfekte til vilt og biff på sure og mørke høstkvelder.

Les Arènes 2019 er en herlig og mørk Cornas-vin som begynner å bli moden nå. Drikk til rype og reinsdyr. Les Meysonniers kommer fra Crozes-Hermitage, og er en mørk og syrlig syrahvin, perfekt til en biff og det meste av høst og vintermat.

Adunatio kommer fra Côtes du Rhône, litt lenger sør i dalen, og er laget av 60 prosent grenache og resten syrah. Også her snakker vi om en meget bra høstvin til gryteretter, pizza og pasta.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS