Kultur
Inviterer barna inn i samtalen om 22. juli: – En unnlatelsessynd å ikke ta dem med
Det kan være vanskelig for voksne å gi gode svar når barn spør hva som skjedde den fredagen i juli for ti år siden. I sin nye sakprosabok for barn har journalist og forfatter Thomas J. R. Marthinsen gitt det et forsøk.
Hvordan snakker man med barn om 22. juli? Forfatter Thomas J.R. Marthinsen har skrevet boken som gir noen svar og tanker rundt spørsmålet.
Trond Reidar Teigen
Var det skummelt å være på Utøya? Var det telefondekning der den dagen? Stemmer filmene og serien om 22. juli med hvordan det opplevdes å være der? Og hvordan var det å overleve?
Dette er spørsmål stilt av barn i grunnskolen. Det er kanskje ikke så lett å svare enkelt på slike spørsmål, men forfatter og journalist Thomas J.R Marthinsen har med boken «La oss snakke om 22. juli» gitt det et forsøk. Faktisk synes han at en slik bok har manglet for målgruppen, og det tror han ikke at han er alene om å mene. Boka er for alle fra ni år og oppover.
I fjor vår reiste Marthinsen rundt på barneskoler i landet og samlet inn spørsmål fra skoleelever om 22. juli 2011. For barna som går i grunnskolen nå, var enten veldig små eller ikke født den sommeren i 2011. Samtidig trenger de ikke å lete lenge for å finne noen som er direkte berørt av hendelsene. Spørsmålene har han tatt med seg videre til folk som kan besvare dem, og slik ble boka til. I forkant av skolebesøkene var Marthinsen redd for at han ikke skulle få noen spørsmål i det hele tatt.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP