Kultur

Herlige portugisere

Luis Pato lager svært bra rødviner av druen baga fra distriktet Bairrada i Portugal.

Luis Pato lager herlige rødviner av bagadruen som er perfekte til høstlig mat som lam og vilt.
Luis Pato lager herlige rødviner av bagadruen som er perfekte til høstlig mat som lam og vilt.
Publisert Sist oppdatert

Bairrada ligger nord i Portugal nær atlanterhavskysten og først i 1980 fikk distriktet DOC-status. Allerede i 1970 var João Pato en av de første i distriktet som tappet vinen sin selv og solgte den under eget navn. Etter hvert overtok sønnen Luis Pato driften av vingården og har siden den gang gjort mye for å heve statusen til både Bairrada og bagadruen, som dyrkes i distriktet. Baga er en drue som inneholder mye syre og tannin og trenger litt tid for å modnes. De beste vinene laget av druen blir komplekse og er svært lagringsdyktige. En rekke av vinene til Pato er inne på polet, blant annet Vinha Pan 2019 og Baga Touriga Nacional 2022. Sistnevnte er laget av 60 prosent baga og resten touriga nacional og er en ikke fatlagret, saftig og herlig vin til pizza og grillmat. Vinha Pan er laget av 100 prosent baga og en konsentrert vin med nydelig syre som passer til vilt, lam og biff.

Blant ukens viner er også Seifried Nelson Riesling 2023 og Philippe le Hardi Bourgogne Côte Chalonnaise 2023 – to bra hvitvinskjøp som er inne på polets basisutvalg.

Ukens anbefaling:

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS