Bøker

Et lekende menneske

Savnet er den røde tråden i Hilde Hagerups fine, tette portrett av faren Klaus Hagerup, som døde i 2018.

Klaus Hagerup
Hilde Hagerup lykkes med et balansert og varmt portrett av faren Klaus Hagerup
Publisert Sist oppdatert

Hun synes hun hører stemmen hans, den begeistrede, entusiastiske og energiske, alltid klar for å fortelle en god historie. De korte imaginære samtalene med faren dukker opp som levende streif gjennom de 200 sidene i boka «Like fint å jobbe som å danse». Disse vekslingene mellom nåtid og fortid er en av biografiens store kvaliteter, den skaper nærhet og åpenhet. Kort tid etter forfatteren og skuespilleren Klaus Hagerups død fikk datteren Hilde Hagerup en forespørsel om å skrive historien om faren. Et oppdrag hun vegret seg for så tett på tapet. Men det åpnet også muligheten for en større forståelse og innsikt i sider ved farens liv som hun ikke kjente.

Den spørrende, kritiske og undrende holdningen gjennomsyrer boka, og skaper spenningen i fortellingen om Klaus Hagerup. Det er likevel den lekende, tilstedeværende faren som står tydeligst fram.

Hilde Hagerup er stolt av, og særdeles bevisst den begavede familien hun er en del av. Om Norge har et litterært familiedynasti må det være Hagerupfamilien. Farmoren Inger Hagerup var et ikon i levende live, portrettert av sønnen Klaus Hagerup i boka «Alt er så nær meg». Den eldre broren Helge Hagerup var en kjent dramatiker, og hans sønn Henning Hagerup er en av landets mest respekterte kritikere og essayister. Hilde Hagerup selv, som til daglig underviser ved Norsk Barnebokinstitutt, skriver romaner og noveller, og det samme gjør kusinen Linde Hagerup og søsteren Hanne Hagerup.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS