Kultur

Brancaias deilige Toscana-viner

Etter å ha kjøpt den første eiendommen i 1981 lager familien Brancaia i dag en rekke meget bra Toscana-viner.

.
Brancaia byr blant annet på to meget bra og tradisjonelle Chianti-viner som er å få på polets bestillingsutvalg.
Publisert Sist oppdatert

Historien om Brancaia startet med at det sveitsiske ekteparet Brigitte og Bruno Widmer var på juleferie i Toscana i 1980. Året etter kjøpte de den falleferdige eiendommen, som var starten på eventyret, i Castellina i Chianti. Siden har det ballet på seg med en eiendom i Radda i Chianti, samt vinmarker i Maremma ved kysten i Toscana.

I dag er det datteren Barbara Widmer, som står for driften av eiendommen, der det lages praktfulle Toscana-viner. Både chianti classicoen og riservaen er tradisjonelle viner som begge har svært bra kvalitet. Fra vinmarkene i Maremma kommer supertoscaneren Ilatraia, en praktfull solbær- og sederpreget vin laget av bordeauxdruemiks. Toppvinen Il Blu kommer fra Brancaias beste vinmarker i Chianti og er laget av 70 prosent merlot sammen med noe sangiovese og cabernet sauvignon. Vinen er nokså heftig, men innenfor med nydelig frukt, bra balanse og integrert fatpreg.

Blant ukens viner er også Piemonte-vinene Viberti Giovanni Barolo Buon Padre 2019 og Carussin Lia Vi Barbera d’Asti 2017. Førstnevnte er en bra barolo som er inne på polets basisutvalg til en hyggelig pris. Barberaen er en fabelaktig og rustikk enkeltvinmarksvin med skyhøy kvalitet med tanke på prisen.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS