Kultur
Arif på Munch har mye å gi
Er Munchmuseet på desperat leting etter et ungt publikum, eller er utstillingen – nei, unnskyld, «den immersive opplevelsen» – med Arif et ektefølt skrik i en fortvilet tid?
Arif har inntatt Munchmuseet med film, utstilling, eventer og konserter.
Munch/Nikky Zabo
Har du ikke hørt om Arif, sa du? Rapperen er en av ungdomskulturens største, norske stjerner. Han vant Urørtfinalen i 2013, og siden det har han, ifølge juryen for fjorårets P3-pris, «utfordret sjangeren» og «preget det siste tiåret innenfor hiphop.» Munchmuseet har invitert ham inn i museet med den hensikt å tiltrekke seg sosiale ungdomsgrupper som sjelden eller aldri oppsøker bygget frivillig. Arif er selv en av dem som syntes det gamle museet på Tøyen var skummelt. Det nye museet er vel ikke akkurat noe mindre skummelt. Men det ligger på et hippere sted.
Resultatet er en opplevelse som fenger musikalsk, en film som gjør sin jobb, og et omsluttende univers som forsøker å spille på publikums dypere følelser. Føy til at du kan se Arif sitte i et lydisolert studio han ikke kan se ut av. Forventningen er at han skal være der mesteparten av åpningstiden. Målet er at han skal lage musikken til et nytt album før utstillingen stenger om tre måneder. Er du heldig treffer du ham hvis han går ut og henger i «loungen». Der kan du synke ned i myke sittemøbler mens du hører på musikken hans, eller du kan interagere med store skjermer der du kan lese tekstutdrag fra låtene hans. Og oppsøker du utstillingen på et tidspunkt han ikke er der, vil du (hvis du er ung?) få en gratisbillett for å komme tilbake med en venn.
Les også: Roseslottet kan forsvinne: – Må vi rive, blir kunsten ødelagt (+)
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP