Kommentar
Du blir hva du spiser
Det er kanskje derfor vi blir stadig tjukkere?
Det er ikke bare lett å finne mat hvor det er mulig å gjenkjenne råvarene i norske dagligvarebutikker i 2024, skriver Jo Moen Bredeveien.
Terje Pedersen
Har du sett deg rundt, virkelig sett godt etter, på en dagligvarebutikk i det siste? Om du er heldig, kan du finne en salatbar i nærheten av inngangen. Men deretter skal du lete ganske lenge før du finner ren mat, basert på råvarer du vil kjenne igjen.
Det er hylle på hylle med poser som kan bli til supper med grønnsaksmak og pasta med ost, det er proteinbarer, frokostblandinger der maisen som er basen for det hele ikke er massert til det ugjenkjennelige, bearbeidet potet malt ned til støv og satt sammen igjen som snacks, såkalte «crabsticks» laget av hvitfisk og vegetariske alternativer bygd på soya og erteprotein, men som ser ut som kjøtt.
Du skal gjennom en skog av slike produkter, og av drikke med og uten sukker og smågodt laget av hvem vet hva, før du finner ubearbeidet kylling, kjøtt eller fisk.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP