Debatt
Trenger vi å drikke overalt?
Det er på tide at lokalpolitikerne tar sitt ansvar på alvor og henter frem verktøyet «skjenketak» fra alkoholloven litt oftere.
Det er sånn at for hver skjenkebevilling som blir innvilget, blir det litt vanskeligere å si nei til den neste, hvis settingen er noenlunde sammenlignbar: «Hvorfor skal ikke vi få lov når de får lov?», skriver Inger Lise Hansen.
Tor Erik Schrøder
Er det så ille at folk kan kose seg med en øl på skistadion og et glass hvitvin på kino og litt bobler hos frisøren og litt rosévin hos bilforhandleren og noen pils i parken og en sider på kulturhuset og en glühwein på julemarkedet?
Stadig flere aktører i ulike bransjer og sektorer, søker nå om å få servere alkohol til kunder og gjester. Også arenaer der man aldri har tenkt på at man trengte et glass med stett i hånden. Ikke før man blir gjort oppmerksom på det.
Hver for seg fremstår ikke disse sakene som så mye å hisse seg opp over. Men legger man dem ut foran seg på rekke og rad, ser man et mønster som bør vekke bekymring. Trenden viser et ønske om å gjøre alkohol til en del av opplevelsen i stadig nye sammenhenger. Skjenkeønsket er åpenbart smittsomt, uten at medisinen for å stoppe «utbruddet» blir foreskrevet.
2 måneder
20 kr
20,-
KJØP