Debatt

Rettsstaten etter Birgitte

Birgitte-saken er et eksempel på at rettsstaten fungerer. Det er fortsatt bedre at 10 skyldige går fri, enn at én uskyldig blir dømt.

Domsavsigelse i Birgitte Tengs-saken
Etter den nye rettsrunden i Birgitte-saken reises spørsmålet om et skille mellom politi og påtalemyndighet. Det er en konklusjon som det foreløpig ikke er grunnlag for å trekke, mener Kjetil Ravlo. Bildet viser (fra v.) politiinspektør Unni Byberg Malmin og statsadvokatene Thale Thomseth og Nina Grande før tiltalte ble frifunnet i Gulating lagmannsrett 5. desember.
Publisert Sist oppdatert

Birgitte Tengs-saken har vært en av de mest omtalte drapssakene i Norge. Etter flere rettsrunder ble den tiltalte frifunnet i lagmannsretten. Dommen kritiserer påtalemyndigheten for å ha gått i bekreftelsesfellen. Det er rettens vurdering.

Dommen er det siste av mange punkter i saken som får medias oppmerksomhet. Slik oppmerksomhet kan være bra, når det bidrar til læring og utvikling. Læring for å sikre best mulig rettssikkerhet bør være fokus også i tiden som kommer – ikke jakten på syndebukker.

Jeg legger til grunn at alle som har vært involvert under etterforskning og påtalebehandling, har forsøkt å gjøre sitt aller beste.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS