Debatt

Demokratiet settes på prøve

Halve verden går til valg i 2024. For første gang kan kunstig intelligens spille en avgjørende rolle. Også i negativ retning.

Illustrasjonsfoto, kunstig intelligens
Internett kjenner ingen landegrenser. Den digitale informasjonsflyten er grenseløs. Derfor kreves det en global innsats for å håndtere utfordringene med desinformasjon skapt av kunstig intelligens effektivt, skriver Celise Skaar. (Illustrasjonsfoto)
Publisert Sist oppdatert

I 2024 står vi overfor et historisk øyeblikk: Nesten halvparten av verdens befolkning forbereder seg på å delta i nasjonale valg. Blant disse finner vi Storbritannia, USA og India – noen av verdens mest folkerike nasjoner.

2024 markerer også det første valgåret der kraftfulle generative KI-verktøy er tilgjengelige for tilnærmet hvem som helst. I en tid preget av rask teknologisk utvikling, bringer fremveksten av kunstig intelligens (KI) med seg både muligheter og store utfordringer.

En av de mest presserende utfordringene er det potensialet som KI-generert desinformasjon har til å underminere offentlig opinion og demokratiske prosesser.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lesa vidare.

2 måneder
20 kr

20,-

KJØP

Powered by Labrador CMS